OBAVIJEST: Web sjedište prudencija.hr od 15.03.2020 je preseljeno na adresu benediktova-opcija.org.

Festival kršćanskog kazališta

ANTUNOVI DANI 2015.
PRVI FESTIVAL KRŠĆANSKOG KAZALIŠTA
Kada: (30. svibnja do 5. lipnja 2015.) s početkom u 20.00 sati
Gdje: Dvorana sv. Franje, Sveti Duh 31, 10000 Zagreb
Organizator: Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i VERITAS – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga
Za organizatora: dr.sc.fra Josip Blažević, provincijalni ministar
Selektor: prof.dr.sc. Sanja Nikčević
Povjerenstvo festivala: prof.dr.sc. Sanja Nikčević, mr.sc. Tanja Popec, dr.sc.fra Josip Blažević

PROGRAM:
30. svibnja (SUBOTA):
Denis Peričić: Pekel na zemli, režija: Filip Eldan, Nikša Eldan i Nino Pavleković, UAOS, Osijek
Suvremeno prikazanje varaždinskog autora Denisa Peričića, duhovita i poučna priča o svećeniku koji susreće u šumi samog nečastivog inspirirana događajem opisanim u knjizi Kinč osebujni i Danteovim Paklom a ispričana uz pomoć razigrane družine Petrice Kerempuha. Tekst na starokajkavskom virtuozno su odigrala trojica studenata osječke umjetničke akademije kao završni ispit iz lutkarstva: uz pomoć vlastitih tijela, tri svjetiljke, bočice vode i lista papira.
31. svibnja (NEDJELJA):
E. A.Poe: Krabulja crvene smrti, režija: Nikolina Marinić, Bjelokaz 1, Bjelovar
Dramatizirana priča E. A. Poea o bešćutnom knezu koji je pobjegao u dvorac sa svojim dvoranima pred kugom. Tamo su se zabavljali, a zbog dokolice i vlastita karaktera sve više upadali u poroke. Na kraju im na maskenbal dolazi i maska u crvenom, iako je knez zabranio tu boju. Prema vlastitom izboru skupina mladih bjelovarskih glumaca napravila je vrlo intenzivnu i vizualno dojmljivu predstavu s jasnom porukom – nema tog dvorca koji će te zaštiti od zla koje činiš.  
1. lipnja (PONEDJELJAK):
Thornton Wilder: Naš grad, režija: Ivan Lotar, KBF, Zagreb
Jedna od najpoznatijih američkih drama govori o svakodnevnom životu dvije obitelji u malom gradu kroz tri čina – rođenje, vjenčanje i smrt. Pokušava nas podsjetiti da je važno (i moguće) ne samo činiti dobro u životu nego i biti svjestan prolaznosti ali i ljepote svakog trenutka koji živimo. Jer je život dar.
2. lipnja (UTORAK):
Silvana Dragun: Feniks, režija: Ante Nadomir, Dramski studio Ilirik, Split
Vukovarka Marija prošla je četnički logor i nakon silovanja ostala trudna. Svi je nagovaraju na pobačaj a onda traži odgovore: od psihijatra pitajući ga zašto Bog dopušta patnju i kasnije od samog Isusa čiji joj odgovori omogućuju da se iznova rodi, kao feniks iz pepela patnje.
3. lipnja (SRIJEDA):
Daniele Ricci: Život za život, mjuzikl, režija: Rikard Simonelli, Zbor Kolbe, Zagreb
Mjuzikl o životu svetog Maksimilijana Kolbea koji je u nacističkom logoru Auschwitz svoj život dobrovoljno dao umjesto života oca jedne obitelji.
4. lipnja (ČETVRTAK):
Petar Berke: Kinč osebujni, režija: Jovica Šego, Amaterska dramska grupa pri Ogranku Matice hrvatske u Mariji Bistrici.
U 18 stoljeću Petar Berke, župnik u Mariji Bistrici, zapisao je čudesne događaje vezane uz kip Majke Božje u knjizi Kinč osebujni slavnoga orsaga horvatckoga (što znači Ures osebujni slavne zemlje Hrvatske). Knjiga je bila veliki hit i doživjela nekoliko izdanja, a zadnje 1995. U predstavi mladi iz te župe uzeli su knjigu i pročitali nam neke njezine priče ilustrirajući ih vrlo zanimljivo – crnobijelim kazalištem sjena.  
5. lipnja (PETAK):
GOST FESTIVALA:
Trpimir Jurkić, prvak splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, u dokumentarnoj monodrami: Zapisi iz nevremena, izbor iz kolumni i intervjua Branka Sbutege, o vremenu koje smo nedavno preživjeli.